Na zdraví a na naši novou existenci ve virtuálním prostoru!
A hned začínáme z ostra:
Co vidíte na fotografii?
při dostatečné představivosti můžete prohlásit, že je to nějaké jídlo:-) Ti nejzkušenější určitě poznají podklad - je jím chleba. A pro všechny je tu jeden super dýňový recept:Směs na ďábelské toasty
Bohužel tento recept byl tak trochu pokus a nemám přesné hodnoty. Ale poměr je asi následující 1 malé hokkaido, slunečnicový olej cca 0,5 dcl, 2 šalotky, trochu jemného kečupu, sůl, pepř, trochu muškátové květu, Bahára (spíš víc než míň) - asi by bylo možné jí nahradit kari nebo něčím podobným, kajenský pepř (hodně), menší palička česneku. Dýni nakrájejte na kostky, hoďte na olej přidejte šalotku a posmažte/poduste - vodu nepřidávat. Když dýně změkne, ale ještě se úplně nerozvaří přidejte koření dle chuti a rozmačkejte vidličkou/šťouchadlem na brambory. Sundejte z plotny a přidejte rozmačkaný česnek. Servírujte na toasty - teplé i studené.
Další možnost je použít to do lískového těsta a dát to upéct, jako pikantní trojhránky. Cca půl hodina okolo 180°C je ideální. Kdo to má rád méně tmavé může nechat dle libosti:-)) V tomto případě se trochu vytratí chuť a vůně česneku.Nicméně všichni obojí velmi doporučujeme - možná až na Nikolku, která strašně protestovala, že jí také nedáme, ale vzhledem k množství kajenského pepře jsme usoudili, že pokrm nesplňuje parametry batolecí stravy a ten požitek (i přes její výrazné protesty) jí upřeli.

Hura, recepty!
OdpovědětVymazatHned se zeptam na recept dynove pomazanky (ovsem pokud to neni obchodni tajemstvi).
Je v pořadí na přidání!! Už na tom pracuju, jen jsem čekala na pár foteček.
OdpovědětVymazat