středa 11. března 2009

Bedýnky, krabice a prostě nový systém distribuce

Vyzývám k přihlášení a diskuzi všechny zájemce o systém bedýnek nebo krabic zeleniny.
I zájemce o nová distribuční místa!!!

Pro letošní sezónu bychom to rádi vyzkoušeli a propagovali. A to nejen mi, ale máme již takový ekoklub v Sázavě, vypadá to, že bude ve Vilémově u Golčova Jeníkova a samozřejmě v Praze Na Slupi a na Letné. Pokud by se Vám to hodilo je možné zřídit další distribuční místo na Hanspaulce.

Rádi bychom Vám tedy nabídli zeleninu systémem bedýnek/krabic, kde nebude možné ovlivňovat složení a které se budou objednávat vždy na celou sezónu dopředu. Odběr by byl každý týden v sezóně konec května až konec října a jednou za 14 dní v mezidobí. V případě, že byste nemohli odebrat svou bedýnku bylo by třeba jí odhlásit alespoň pět dní (ideálně) týden předem.
Neočekáváme platbu předem, ale až při odebrání. Bedýnkáři budou mít vždy možnost si přiobjednat sezóní zeleninu - pokud bude k dispozici.

My navrhujeme bedýnky ve dvou velikostech - za 200 Kč a za 400 Kč. Větší pro velké rodiny nebo pro vegetariány. Menší pro menší rodiny nebo jednotlivce vegetariány. Zvažujeme i baby bedýnky - pro rodiny s malými dětmi v ceně 200 kč (bez kedluben, ředkviček, zelí, kapust apod a s větším obsahem jablek, cuket, mrkve a jiné zeleniny vhodné pro přípravu jídla pro malé děti).

Bedýnky by obsahovaly i vajíčka (dle situace) a tvaroh. Malé střídavě a velké pravidelně.
Vypracuji vzorové obsahy bedýnek na jednotlivé sezóny a pošlu je sem.

15 komentářů:

  1. Dobrý den,
    systém bedýnek je jistě zajímavý, bohužel pro mně to znamená přejít k jinému pěstiteli. Na zahradě si dost druhů zeleniny a ovoce vypěstujeme sami a z biofarem pak beru věci, které nepěstujeme - naše zahrádka bohužel není tak velká. Takže by to pravděpodobně dopadlo tak, třeba v sezóně bychom měli k našim kvantům cuket a salátů další cukety a saláty... Takže pro mně je volba druhu zeleniny a ovoce důležitá.
    Každopádně Vám držím palce,
    Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. No super ! To je dokonalé načasování - úplně mi i usnadňujete práci, protože zrovna teď sedím u počítače a mořím se s koncepcí distribuce svých Dobrých bedýnek ( Sázava - Bioklub, obchod s rozvážkovou službou a biobedýnkami... ). Dotaz jen : jak velká je malá a jak velká velká bedýnka v cm, nebo na kila - alespoň přibližně...? Jinak určitě beru - počet zákazníků / kil / krabic nahlásím včas a moc děkuju! Přeji do nové sezóny hodně zdaru a všechno krásné! Anna Třešňáková

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím velikost a složení taky řeším, určitě chci aby to vyšlo levněji než když si lidi budou objednávat jednotlivě. Tak aspoň o čtvrtinu - právě sedím nad vzorovými bedýnkami:-)) Polšu mailem, ju:-)

    OdpovědětVymazat
  4. tucnaci:

    můžu poprosit o kontakt na vás? rád bych udělal vašemu bedýnkovému systému reklamu zdarma na mých stránkách cuketka.cz

    (viz článek http://www.cuketka.cz/?p=1724)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Bedýnky..jo??Slyším o tom prvně,ale líbí se mi to!!!Bylo by možno vystavit fotky vzorových bedýnek..jen abych věděl...:-)Díky...držím palce ať to funguje ke spokojenosti všem!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem pro, nám by systém bedýnek vyhovoval, anžto vždycky tak přemýšlím co objednat, že se na to pak někdy vykašlu a neobjednám nic... akorát by mě zajímalo, co v nich asi bude, takže se těším na vzorky!

    OdpovědětVymazat
  7. Urcite bych se k systemu pridala. Takto vyzkousime i veci, ktere bychom si treba sami neobjednali. Za skvely napad povazuji "baby" bedynku, jelikoz nam v kvetnu "baby" pribyde, takze uzpusobeny sortiment bychom urcite ocenila. Tesim se na vzorove bedynky...
    Bara

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,

    bedýnkový způsob považuji za dobrý nápad. Určitě bychom ho vyzkoušeli. Navrhuji však, aby se neobjednávalo na celou sezonu, resp. aby v případě, že nám tento systém nebude vyhovovat (skladba bedýnky), jsme mohli přejít na současný způsob objednávání i v průběhu sezony. I když si myslím, že to nebude potřeba, měla by tato možnost existovat.

    Pro naše potřeby by vyhovovala bedýnky v ceně 200,- Kč za týden. Tvaroh a vajíčka je dobrý nápad.

    Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravim, bedynkovy system obecne postradam, proto snahu vitam. Navrhovany zpusob vnimam jako zkousku zda vubec a jak by to fungovalo, proto uvitam ukazku slozeni bednicek. V idealnim pripade by bylo mozne si sam urcit velikost (cenu) bednicky na sezonu (nekomu muze vyhovovat i za 100 nebo za 300), jeji frekvenci (i ctrnactidenne) a individualne vyloucit z dodavek 1-2 produkty ze sezonni nabidky dle osobnich preferenci (u nas treba tvaroh a kopr). Baby nabidka je skvely napad!

    OdpovědětVymazat
  10. Pro pana Cuketku : za reklamu určitě díky - vaše stránky znám a obdivuji (jak to tedy v současnosti je s Farmer's Market u nás?)- sama ještě prezentaci na netu nemám - Dobrá bedýnka, Anna Třešňáková, tel. 777 562 586 - Bioklub, bioobchod s rozvážkovou službou nejen bedýnek, Sázava / střední Čechy - spíše jihovýchod / Praha... Krásný zbytek večera, dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  11. Bedýnkový systém zavádíme, právě a jen kvůli zjednodušení distribuce, protože bychom to nezvládali - proto nechceme dělat vlastní volbu ceny a víc než čtyři druhy bedýnek - zatím to vypadá - dle reakcí mailem - že bude malá a velká normál a baby bedýnka malá a velká - i to už je pro nás dost chaos, když budeme chystat tak 40 bedýnek na jeden závoz. Víc si zatím netroufneme slíbit, to se uvidí.
    Možnost odběru jednou za 14 dní zvažujeme - uvidíme, ale platí, že přednost mají každotýdenní odběratelé.
    Objednávky po jednotlivých komoditách nerušíme, ale prostě bude na ně co zbyde - takže třeba z prvních cuket určitě nezbyde nic (prvních ředkviček a salátů jak by smet). Pravděpodobně nám taky nezbydou rajčata, o paprikách ani nemluvě apod.
    První návrh bedýnek - viz další příspěvek!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Ekostatek:

    problém s různými velikostmi bedýnek je častý. podle mě ideální řešení je nedělit, jen zvolit šikovný rozměr jedné bedýnky např. 6kg tak aby se daly násobit - kdo chce velkou, objedná dvě a je to. kdo má ještě větší rodinu objedná tři. už i s tou baby bedýnkou mi to přijde logisticky příliš náročné :)

    OdpovědětVymazat
  13. tucnaci:

    děkuji moc za kontakt a zdravím! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Je vidět, že nemáte děti:-)))
    Zrovna o baby bedýnky je veliký zájem:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Nejdřív mne to vyděsilo, ale protože bych nechtěla o tuto možnost nákupu přijít, budu se snažit najít někoho, kdo se v odběru s námi bude střídat a odebírat bedýnky v době kdy nebudeme v Praze. Jen doufám, že budou různé druhy dýní, protože Hokajda budeme mít doufám dost z vlastní sklizně. Věra Pokorná

    OdpovědětVymazat