středa 11. března 2009

Předběžné vzory bedýnek!! Zcela nezávazné:-)

Zatím jsme po několika konzultacích a reakcích dospěli k závěru, že do malé bedýnky asi nejsme schopni nacpat vajíčka a tvaroh, tak ty by se objednávali zvlášť.

Ani si nejsem jistá, že jsem na něco nezapoměla, ale samozřejmě ty obsahy jsou pouze pro představu - hlavně jsem vyšla z toho, že bedýnka musí být pestrá a finančně výhodnější než si objednávat jednotlivě!!

Velké bedýnky jsou bez problémů i co se týče tvarohu a vajíček (mohlo by to být střídavě buď tvaroh nebo vajíčka), tam bude vše co je zde v malých, "nebo a lomeno" skoro vždy a více základních surovin (brambory, mrkev, petržel apod.). Také asi ovoce bude lepší nabídka ve velkých bedýnkách, v malé bude vždy jen jeden druh.
Baby/mateřské bedýnky by neobsahovaly kedlubny, ředkve, ředkvičky, zelí, kapustu, ale víc cuket, patizonů, mrkve, dýní a jablek/melounů a jsou možné také ve dvou velikostech.

A navíc pro všechny odběratele bedýnek máme při příchodu zimy ještě jedno překvapení - sklenice domácích okurek a sklenice dýňového džemu zdarma!! Velkým bedýnkám přidáme i zavařené fazolky nebo omáčku na těstoviny nebo něco podobného:-)))

Vzor - zatím malé bedýnky á 200Kč

zimní - celková váha cca 8-10kg dle nabídky:
dýně 1ks - různé druhy (i dělené na ochutnání:-) jako jsme to už dělali.
brambory červené/žluté 2kg
mrkev 1kg
pastinák/celer/petržel 1kg
cibule 1kg
topinambury/ředkve mix/řepa 1kg
jablka 1kg
svazek pórku/ředvičky/svazek bylinek/svazek špenátu/kadeřábek/řeřicha/první bylinky - dle situace
jednou za čas i nějaké sušené bylinky

Pozdní jaro/začátek léta - doba kdy budou bedýnky nejlehčí (hlavně saláty apod.)
mrkev/pastinák/celer/brambory do 1kg
cibule 0,5 kg nebo kedlubny např.
jablka 1kg (?)
ředkvičky/mladá vodnice 1 svazek
pórek/jarní cibulka 1 svazek
saláty 2 druhy
svazek špenátu/mangoldu nebo ranná kapusta 1ks
svazek rukoly/mizuny/kozlíčku
hrášek/fazolky 0,5-1kg
bylinky dle nabídky

Vrcholné léto - nejlepší bedýnky:
cukety, mladé patizony, první dýně - cca 3-4ks
mrkev 1 svazek
rajčata/papriky 0,5kg
nakládačky 1kg nebo salátovky 2ks
vodnice/řepa/ředkve svazek nebo 1-2 ks fenykl
kukuřice 1 klas nebo fazolky 0,5kg
saláty 2ks
svazek čtyřboče/mangoldu/mizuny nebo mladá cibulka/šalotka 0,5kg
meloun/ostružiny/maliny/blumy
bylinky dle nabídky

Podzim
cukety/mladé patizony/dýně 3-4ks
mrkev 1 svazek
petržel/pastinák 1 svazek
celer 1ks s natí
svazek špenátu/mangoldu nebo čínské zelí/pekingské zelí/kozlíček
cibule/šalotka/pórek 0,5-1kg
brambory 2kg
ředvičky/ředkve 1 svazek nebo salát 1 ks
gigant 1ks nebo zelí/kapustu 1ks
jablka 1kg


Přidaná poznámka!!!
Samozřejmě, že na jaře nebudou fazolky!!! To jsem blbě vykopírovala.
A obsah se bude lišit v různých týdnech i u položek, které jsou jinak uvedené bez nebo a / - na podzim asi nebude každý týden celer s natí. A v zimě je kilo cibule každý týden moc pro malou bedýnku.
Opakuji je to pro vaší představu!!

16 komentářů:

  1. perfektní a přehledné! víc jako potenciální bedýnkář nepotřebuji znát :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za přehled bedýnky! Vypadá to lákavě. Jsem zvědavá, co bude náplní větší bedýnky....Pokud by byla možnost brát bedýnku jednou za 14 dnů, raději bychom možná zvolili větší bedýnku, oproti menší každý týden. Z časových důvodů i kvůli tvarohu a vajíčkám.... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Na velkých bedýnkách ještě zapracuji. U malých platí možnost objednat si vajíčka a tvaroh zvlášť. My budeme radši když budete brát každý týden malou, protože jinak v tom budeme strašný hokej.

    OdpovědětVymazat
  4. Od kdy půjdou již bedýnky objednávat? Bral bych týdně malou, plus určitě bych si přiobjednával vajíčka a tvaroh. Do Jirečkovy to mám kousek.

    OdpovědětVymazat
  5. Baby bedýnky určitě ano! :-) Jinak pro mě je důležité odběrové místo. Na Karlák i do Letňan to mám z jihu Prahy opravdu dost daleko... :-( Ty Modřany už úplně padly? Už jsem se kvůli tomu musela úplně vzdát Vašeho odběru... :-( Možná teď, s těmi bedýnkami, by zase měli v Modřanech zájem... ;-)
    Děkuji, Alena Bartáková

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, systém bedýnek mě velice zaujal. Docela bych uvažovala o objednání, ale pořád mi to není úplně jasné - technicky. Co je bedýnka? Papírová krabice, která se dá odnést? A jaký má tvar - je "placatá", aby zelenina neležela na sobě? Nebo nějaká dřevěná bedýnka, která se po vybrání bude vracet na odběrné místo? Nebo si člověk musí z nějaké bedýnky na místě svou zeleninu vyndat a odnést jak umí? Přece jen, 8- 10kg je dost, a auto nemaje, snažím se domyslet samotný průběh odběru a transportu, jestli je něco takového vůbec proveditelné.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za vzory bedýnek...je to super...už se tu někdo na to ptal,ale ještě jednou..jak objednat :-)...

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,
    budeme určitě odebírat malou bedýnku pravidelně, na zelenině od Vás už máme závislost. :-) Dejte prosím vědět, jak si ji mohu objednat.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobry den,jako novy odberatel jsem vasi novinkou velmi potesena.Mam s bedynkama dobre zkusenosti z pobytu v Nemecku.Chteli bychom odebirat velkou bedynku,ale mame v rodine male dite,bude tam pro nej dostatek nenadymave zeleniny??Nebo si mame radeji objednat malou bedynku+baby bedynku??Pri jakem odberu by jste byli ochotni zastavit na Jiznim Meste (Opatov/Chodov) musi byt prece spoustu zajemcu,je tu deti jako smeti:))Hned zitra vyrazim do materskeho centra a pokusim se nalakat dalsi zajemce.Preji hezky vecer

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den, vidím, že jste tu někteří již odběrateli zeleniny ekostaku. Můžete mi prosím napsat, jestli jste taky někdo bez auta a jak zvládáte odběr a odvoz zeleniny? Moc se nám bedýnkový systém líbí, od všeho něco, a navíc by už někdo jiný za mě vymyslel jídelníček :) Ale i když máme botanickou celkem při cestě, je to cesta dlouhá - z práce (Motol) domů (Čakovice). Je tu někdo také vozící zeleninu MHD? Není to problém? Je to zabalené přenosně?

    Kamila

    OdpovědětVymazat
  11. Tohle me cele urcite zaujalo, rad bych se stal odberatelem. Kde si muzu vyplnit prihlasku ;)?

    OdpovědětVymazat
  12. Také se hlásím! A přidávám se k dotazům Kamilky Novotné a asi odběru 1x14 dní...

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám zájem o baby bedýnku a k tomu semtam i jinou zeleninu a zatím to vidím na odběr jednou za 14 dní, neb nejsme vegetariáni a těch 8-10 kg prostě konzumujeme dýl :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím a děkuji za příklady malých bedýnek. Určitě bych měla zájem o normální malou, ale stejně jako Dominika s odběrem jednou za 14 dní, to množství je na nás až až :-) Také by mě zajímalo balení bedýnek, neb též budeme nemotorizovaně vláčet MHD...

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den, nabídka mě dokonale nalákala - těším se na přihlášku. Odběr na Albertově mi docela vyhovuje. Máte přesnější představu, jaké bylinky budou bedýnky obsahovat? Díky

    OdpovědětVymazat
  16. Vidím, že nejsme jediní odkázaní na MHD, takže předpokládám, že když to zvládáte vy, budeme to zvládat i my.
    Takže si určitě budeme chtít objednat malou bedýnku - jak na to? Kde se máme přihlásit?

    Zkoumala jsem doma, jak asi vypadá 8 - 10kg ovozelu a jestli to ve dvou sníme. A ono to není nijak moc - leccos se ještě oloupe, vykrájí, zbaví pecek.. a ejhle, je toho hned na týden tak akorát

    OdpovědětVymazat