pondělí 16. března 2009

Bedýnky II

Díky za příspěvky ať již tady nebo mailem. Jak jsem z hrůzou zjistila, né všichni jsou schopni sem přidat příspěvek, ale to se nedá asi nic dělat.

Intenzivně pracujeme na doladění systému a obsahu. A všem kdo se přihlásí mailem (zatím se hlaste - sice je zájem veliký, ale předpokládáme, že kapacita zatím ještě je dostatečná) pošleme kompletní a výsledné informace. Samozřejmě pokud bude ještě volná kapacita, tak je i zveřejním. Pořád řešíme začátek bedniček a předpokládáme, že bychom na ně najeli s prvními třešněmi - co bychom s nima jinak dělali, že:-))) Což je opravdu koncem května, tou dobou snad už bude dost salátu, špenátu, ředkviček a jiných raných blbostí, že to bude mít smysl. Brambory a mrkev bychom nadále dodávali z Holubí Zhoře a z Country Life. Zároveň už budou první bylinky (pažitka, petrželka?, libeček, tymián, meduňka, šalvěj, kerblík).

Zatím máme několik závěrů:

Obsah a pravidelnost
1 - Baby bedýnky budou i malé i velké!! Jen bych ráda upozornila, že i u těch klasických nebude moc košťálovin, protože je moc nepěstujeme. Doplňovat je budeme z Holubí Zhoře a Kojetína jako loni. Takže i normální bedýnky jsou vlastně polobaby bedýnky.

2 - Zatím nevylučujeme možnost odvěru jednou za 14 dní - jen nevím jestli v tom nebude chaos. Zároveň zvažujeme určitou možnost úpravu obsahu bedýnek (např. vynechání jednoho druhu zeleniny apod.) - ale opět platí to předchozí - bude to chaos.

3 - K malým bedýnkám bude třeba doobjednávat mléko, tvaroh a vejce zvlášť - pokud nebude v tom termínu výslovně uvedeno jinak!!

4 - Velké bedýnky budou obsahovat většinou na střídačku vajíčka a tvaroh - bude také možno je doobjednat zvlášť. Pokud něčeho bude málo půjde to přednostně do velkých bedýnek.

Organizace
5 - Samozřejmě pokud v průběhu sezóny zjistíte, že Vám systém nevyhovuje, bude možné z něj vystoupit!

6 - Balení: Bedýnky budou asi fyzicky velké plastové přepravky (klasické zelinářské) a bude se předpokládat, že si z nich zeleninu do něčeho přendáte a bedýnky necháte na místě. Případně si můžete na jednu zaplatit zálohu a pak si jí jen vyměňovat - vždy prázdnou za plnou!!

7 - Těch cca 8 kg bude mít jenom zimní bedýnka - jarní i letní budou lehčí, podzimní bude srovnatelná s tou zimní. A zimní bedýnky budou stejně jenom jednou za 14 dní!!

8 - Odhlášení bedýnky (dovolená, nemoc a pod.) prosíme ideálně týden předem (aspoň pár dní). Odhlášení je samozřejmě bez jakékoliv sankce, je jasné, že to vždy nebudete zvládat!

9 - Vždy přibližně týden předem Vám zašleme mail s rámcovým obsahem bedýnky a s nabídkou co je navíc možno přiobjednat. Což pravděpodobně nebude vždy, ale pouze v případě, že toho bude opravdu hodně (brambory, mrkev, okurky, cukety, dýně, možná rajčata, ale to pochybuju).

10 - Distribuční místa jsou tedy zatím tři jistá o dalších jednáme (Vinotéka Na Sluppi, Bioatak na Letné a Bioklub Sázava). Bohužel zatím nezvládáme rozvoz přímo domů! Ale budeme na tom pracovat. V případě, že máte zájem o zřízení dalšího místa (stačí Vám mít jednoho člověka, který pracuje doma nebo se stará o děti a jedna garáž nebo větší předsíň, ve které není moc teplo), tak Vám rádi vyjdeme vstříct se závozem (dle vzdálenosti od trasy je nutná výše minimálního odběru, podrobnosti mailem).

Doufám, že jsem zase trochu vyjasnila organizaci a těším se až to spustíme.
zelenině Zdar:-))
Diana

4 komentáře:

  1. dobry den ,

    prosim mala by som zaujem o bedynky, ale neviem nikde najst na Vas nejaky kontakt - prosim mohli by ste mi zaslat nejake kontakty ? dakujem moc

    OdpovědětVymazat
  2. prosím na mail - diana zavináč preklad.cz
    Zatím je možné se hlásit. Kapacita zatím není naplněná, i když se blížíme tomu co si myslíme, že zvládneme!!

    OdpovědětVymazat
  3. Diky za podrobne informace, uz jsem odeslala objednavku. A tesim se na bedynky!

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den,
    tak jsem pani Diane vcera napsala mail, nevim jestli je nutne jeste nekde vyplnit objednavku ci prihlasku :-)
    Trochu ted resim dopravu z odberovyho mista, ale snad to nejak zvladnu :-)
    Hana Hromcikova

    OdpovědětVymazat