středa 2. června 2010

Jaro už nikdy nebude, letos ani léto

Asi už si začínáte pomalu zvykat, že v jakémkoliv příspěvku si stěžujeme na počasí, ale když ono to snad ani nejde jinak. A navíc podle pranostik, je-li mokrý a studený červen bude takové celé léto. Takže teď skoro nic neroste a pak to nebude lepší...


Před pár dny nás minulo něco co se nejdříve tvářilo, jako základ menšího tornáda - tzv. cela. Naštěstí si to rozmyslela a rozmotala se místo toho aby se začla zrychlovat a stáčet. Takže to počasí by asi mohlo být ještě horší, ale už né o moc...



Taky jsme byli kvůli podmáčení pole nuceni vykopat ručně povrchovou drenážní rýhu v délce téměř půl kilometru - nazvali jsme ji Gabčíkovo-Vlkánoš. Ale nijak zvlášť to nepomáhá.



Počasí nás občas i odmění něčím co nás neuvádí do depresí:-))



Západ slunce nad budoucím rýžovým polem - asi. Co s tím. Vjet se tam nedá. Takže brambory nejsou v zemi, všechny cibule také ne. Vše co jde jsme udělali jako sadbu, ale ani s tou se tam teď nedá dostat.



A tady ta chudák sadba, která čekala jestli se dostaneme do pole, abychom jí zasadili.



Ale zase se nám na poli začali množit rosničky. Jsou chráněné a tak jsme je vysbírali z pole a dali jsme je do našeho jezírka, které budujeme v mokřadu, který na poli máme.


Celkem jsme našli čtyři. A Martin říkal, že v rákosí si staví hnízdo moudivláček a Standa se při mučování vyhnul hnízdu skřivana. Když jsem ho šla vyfotit, tak jsem paní skřivanovou vyplašila a stejně nebylo nic na fotce vidět. Ale už snesla čtyři vajíčka a sedla na ně:-)

Jo to jsou ty vedlejší přínosy ekologického zemědělství:-)

Diana

Žádné komentáře:

Okomentovat